Startsida Bo & bygga Skola & barn Fritid Tåg och buss Kommunen Se bilder
Klippans kommuns logotype. Länk till www.klippan.se. Öppnas i nytt fönster.

Juvelerna i kronan Besök också Näringsliv Kontakta oss

 

Välkommen till en kampanjhemsida om Klippans kommun. Sidan är särskilt riktad till Dig/Er som går i villatankar.

 

Klippan ligger i det expansiva nordvästra Skåne. Inte minst de senaste årens befolkningstillväxt visar på det gynnsamma läget. Inom en radie på tio mil bor drygt två miljoner människor. God tillgång till väg- och järnvägsnät gör Klippan ”nära till det mesta”.

 

Klippan är genom sitt geografiska läge något av ett center för handel och utbildning. Vår gymnasieskola är inte bara en skola för Klippanungdomar. Ca 40 % av eleverna på gymnasieskolan kommer från Klippan medan övriga kommer från kringliggande kommuner. Bidragande till detta är förutom en allmän väl ansedd gymnasieskola, bland annat naturbruksgymnasiet med tex häst och hundprogram, golfgymnasiet med riksintag samt lite ovanliga program såsom flygmekanikerprogrammet.

 

Kommunen präglas mycket av Söderåsen och Rönneå med sina biflöden Bäljaneå, Pinnån mfl. Rönneå som flyter genom hela kommunen skapar fantastiska naturmiljöer. Söderåsens nationalpark med sitt stora bokskogsbestånd ger en inramning av kommunen och tyngd åt benämningen ”ekokommun”.

 

Näringslivet i kommunen är mycket differentierat både vad gäller storlek på företag och branscher även om transport och logistik på grund av det geografiska läget är ganska omfattande. Klippans yllefabrik är idag kanske Klippans mest kända varumärke.

 

Lite fakta om Klippans kommun:

Landareal: 376 km2
Invånarantal: ca 16 700
Centralort: Klippan
Skattesats: 20:01 (lägre tredjedelen i Skåne)

 

 

 

Välkommen till Klippan


Bengt Svensson
Kommunstyrelsens ordförande

 Kommunalråd Bengt Svensson (m)

 

 

klippanfilm

 

Juvelerna i kronan:

 Söderåsens nationalpark. Foto Bertil Hagberg

Söderåsens nationalpark

 St Petri kyrka. Foto Bertil Hagberg

St Petri kyrka

 Rönneå. Foto Bertil Hagberg

Rönneå